Terms of use

Prevenirea fraudei

Îţi atragem atenţia asupra tentativelor de fraudă și te ajutăm să le eviți!

Vrem să îți atragem atenţia asupra existenţei unor tentative de fraudă prin mesaje scrise, apeluri telefonice, e-mail sau alte mijloace de comunicare. Deşi ele sunt promovate ca fiind iniţiate de Comway sau de către alte firme din România, în realitate sunt efectuate de persoane neautorizate şi urmăresc obţinerea unor câştiguri ilicite.

Cum comunicăm noi cu tine?

Promoţiile – prin următoarele canale de comunicare: E-mail sau telefon şi conţin o unitate grafică specifică Comway.
Sunăm doar de pe numerele noastre oficiale, niciodata cu număr ascuns!
Tocmai de aceea te sfătuim:
Să verifici informaţiile înainte să răspunzi solicitărilor care îţi promit premii consistente din partea Comway sau din partea altor firme din România în schimbul unor sume de bani;
Să nu furnizezi date confidenţiale (cod numeric personal, conturi bancare, parole, etc);
Să eviţi accesarea paginilor web care pot imita site-ul oficial www.comway.ro.
Să ai grijă la atașamentele din e-mail-urile primite. Acestea pot fi fișiere executabile infectate cu anumiți viruși. De exemplu, e-mailul din partea Comway cu factura electronică va avea întotdeauna ca și atașament factura în format PDF, nu arhiva sau altă extensie executabilă.

Cum identifici o înşelătorie?

O fraudă bine gândită e din ce în ce mai greu de depistat. Uite însă câteva indicii care te-ar putea ajuta să demasci o înşelătorie:

Greşeli ortografice

Modul de adresare este impersonal. Nu sunt folosite datele tale personale – nume, prenume, cod de abonat etc.

Adresele de email false – dintr-o privire mesajele electronice pot părea ca fiind trimise de Comway, dar întodeauna trebuie să verifici dacă nu cumva în numele adresei lipseşte o literă sau este înlocuită de alta (exemplu Comway/Conway )- modificări ce pot fi cu uşurinţă ratate.

Adresa de internet falsă – de asemenea este important să verifici URL/web address – dacă este autentică, să nu fie neobişnuit de lungă şi să nu includă caractere speciale sau literele substituite prin numere.

Solicitări de acţiune rapidă – de cele mai multe ori vei fi îndemnat să acţionezi rapid, dacă nu, vei avea consecinţe de suportat.

Sfatul nostru este să încerci întotdeauna să găseşti o explicaţie logică sau un motiv pentru care ai fost contactat (dacă nu participi la niciun concurs, nu ai cum să câştigi un premiu, dacă nu ai contract cu o bancă – nu are de ce să îţi solicite date personale etc.).